in

‘Pique koopt voetbalclub in Andorra’

Gerard Pique liet een aantal weken geleden doorschemeren dat hij op korte termijn wel eens een voetbalclub zou kunnen gaan komen. En dat heeft de verdediger met zijn bedrijf Kosmos zo goed als zeker gedaan. Die club heeft hij in Andorra gevonden.

De gesprekken tussen Kosmos en Andorra FC zijn in een afrondende fase. Kosmos is momenteel nog in gesprek met de club en de Catalaanse voetbalfederatie over investeringen die vanbuiten Spanje komen. De investeringsmaatschappij bestaat uit een groep leden die hun kapitaal ook buiten de EU hebben. Het is voor Kosmos van belang dat dit kapitaal door de Catalaanse federatie goed gekeurd wordt.

Bovendien heeft Andorra FC nog een schuld van 200.000 euro. Daarvan wordt verwacht dat Kosmos die schuld gaat afbetalen. 

Voor Pique is al enkele jaren duidelijk wat hij op sportief gebied wil veranderen bij verschillende clubs. Pique wil Andorra in de Spaanse voetbalcompetitie krijgen. Daarnaast heeft Pique een meerjarenplan, waarin hij EU Llagostera als voorbeeld heeft. EU Llagostera promoveerde met het beleid van Girona in negen jaar naar de Segunda Division. De verdediger wil het DNA van FC Barcelona toevoegen aan Andorra en ook de trainers met diezelfde visie het elftal zo snel mogelijk naar de Segunda Division B laten promoveren. 

Samenvatting | FC Barcelona – Tottenham Hotspur (1-1)

Barcelona tegen Levante in tweede ronde Copa del Rey