in

‘Pique haalt zoon Tito Vilanova naar nieuwe club’

Vilanova Andorra FC

Gerard Pique is met zijn bedrijf Kosmos nog maar enkele dagen de nieuwe eigenaar van Andorra FC, maar heeft nu al enkele versterkingen binnen gehaald bij zijn nieuwe club.

Volgens de Spaanse sportkrant Sport maakt Adrià Vilanova de overstap naar de nieuwe club van Gerard Pique. De zoom van Tito Vilanova, de voormalig coach van FC Barcelona, doorliep de jeugd van FC Barcelona en was een veelbelovend talent. Toch was de stap naar het eerste elftal te groot voor Adrià. Een avontuur bij Hercules mislukte en afgelopen week liet hij zijn contract bij Mallorca ontbinden, zo weet de krant.

Sport weet bovendien te meldend Adrià al enkele dagen met de selectie van Andorra mee traint. Volgens de krant is Adrià niet de enige speler die in de overstap gaat maken naar Andorra. Gerard Pique haalt ook Fede Bessone, Ferran Tacón en Ruben Bover naar zijn nieuwe club.

Gabri en Jorquera

Gerard Pique heeft bij de aankondiging van de overname ook direct een trainerswijziging doorgevoerd. De club heeft coach Richard Imbernón recentelijk ontslagen. Afgelopen week stonden voormalig Ajacied Gabri en Albert Jorquera al voor de groep. Zij zullen het elftal naar de Spaanse competitie moeten brengen. Andorra komt momenteel uit in de Primera Catalana (amateur) en staat daarin tiende met 10 punten achterstand op de koploper.

Barcelona hervat training met Wague en Roberto

training 2018

Video | Laatste training van 2018 voor FC Barcelona