in

Pechvogel Vermaelen opnieuw een maand uit de roulatie

Het is Thomas Vermaelen niet gegund. De verdediger van FC Barcelona was ruim twee weken fit, maar viel zondag tegen Levante opnieuw uit met een blessure. De Belg is ruim een maand uitgeschakeld.

Thomas Vermaelen kwam afgelopen week in de Champions League weer in actie voor FC Barcelona. De verdediger was net terug van een langdurige blessure en leek zijn oude niveau weer te hebben opgepakt. 

Maar zijn rentree was opnieuw van korte duur. In het duel met Levante verliet de Belg na 52 minuten het veld alweer. Vermaelen kreeg fysieke ongemakken. Maandag werd de verdediger onderzocht in Barcelona en bleek hij opnieuw een spierblessure te hebben opgelopen. De club verwacht dat Vermaelen een maand uit de roulatie is.

De Belg speelde dit seizoen slechts drie wedstrijden in de Liga, één in de beker en twee in de Champions League. 

Zoveelste blessure in 2018

Het was niet de eerste blessure van Vermaelen in 2018. Begin januari was de Belg twee weken uit de roulatie vanwege een hamstringblessure. In mei liep hij opnieuw een hamstringblessure op en was het seizoen voorbij. De voorbereiding op het nieuwe seizoen sloeg Vermaelen ook over en in oktober was het opnieuw raak voor de verdediger. Daar leek Vermaelen goed van hersteld te zijn, maar tegen Levante viel Vermaelen dus opnieuw uit. 

Samenvatting | Levante – FC Barcelona (0-5)

FC Barcelona treft Lyon in achtste finales Champions League