in

Pech voor Koeman: Coutinho loopt hamstringblessure op

Daags na de verloren Clásico tegen Real Madrid nog meer vervelend nieuws voor FC Barcelona. Ronald Koeman kan de komende weken niet beschikken over Philippe Coutinho. De Braziliaan liep in het duel met de rivaal een hamstringblessure op.

Dat hebben de medische tests van zondagochtend bewezen. Hoe lang Coutinho aan de kant staat, is nog niet bekend. Dat is niet alleen een hard gelag voor Koeman, maar natuurlijk ook voor de speler zelf. De Braziliaan maakte in de afgelopen weken namelijk een goede indruk. Op het bezoek aan Getafe na, begon hij in alle wedstrijden aan de aftrap. In de Liga scoorde hij de gelijkmaker tegen Sevilla, tegen Villareal en Celta was hij belangrijk met een assist. Ook in de Champions League was hij van waarde voor zijn ploeg. Zo nam hij in het eerste groepsduel tegen Ferencváros de derde Catalaanse treffer voor zijn rekening.

Ook in de met 1-3 verloren Clásico maakte hij, vooral in de eerste helft, een gedreven indruk. De Braziliaan was bij een 1-1 tussenstand met een kopbal dichtbij de openingstreffer, maar zag zijn poging in het zijnet verdwijnen. Het is voor Koeman te hopen dat Coutinho niet te lang aan de kant moet staan. Zijn mogelijke vervanger, Antoine Griezmann, slaagt er ook dit seizoen – vooralsnog – niet in om zijn stempel op het spel te drukken. Zaterdagmiddag moest de Fransman het doen met een korte invalbeurt.

What do you think?

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Samenvatting | VAR-moment doorslaggevend in EL Clasico

UEFA wijst Makkelie aan als leidsman bij Juve-Barça