in

Oudere broer Messi krijgt 2,5 jaar voorwaardelijk voor verboden wapenbezit

Matias Messi

Matias Messi, de oudere broer van FC Barcelona-ster Lionel Messi, is door een rechtbank in het Rosario veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2,5 jaar voor verboden wapenbezit. Matias hoeft vanwege een deal met het Openbaar Ministerie niet daadwerkelijk de gevangenis in. Daarvoor in de plaats zal de broer van Messi een taakstraf uitvoeren.

Het wapen werd eind vorig jaar in Rosario aangetroffen toen Matias van een gecrashte boot werd gered. De 35-jarige Matias Messi hield er slechts een gebroken kaak aan over. Echter werd op de boot enorm veel bloed aangetroffen. ook werd er een geladen wapen aangetroffen. De broer van de Argentijnse stervoetballer beweerde aanvankelijk dat het wapen niet van hem was en hij kon bovendien niet uitleggen waar het bloed vandaan kwam.

Het is niet de eerste keer dat Matias de headlines haalt. In 2015 werd er in de kofferbak van Matias zijn auto ook al een wapen aangetroffen. En ook stond Messi’s broer al meerdere malen met drugsdealers op de foto. Nu levert het Matias een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2,5 jaar op. Door een deal met het Openbaar Ministerie kan het enfant terrible van de familie Messi een taakstraf uitvoeren.

Barcelona B laat aanvoerder op huurbasis vertrekken naar Frankrijk

Barcelona start nieuwe seizoen zonder Vermaelen, Alcacer en Munir