in

Opvolger Jordi Alba verlengt en krijgt clausule van 200 miljoen

FC Barcelona ziet in Juan Miranda de opvolger van Jordi Alba. En dus hebben de Catalanen dinsdag het contract van de vleugelverdediger voor drie seizoenen verlengd. Daardoor blijft Miranda tot de zomer van 2021 aan de club verboden, zo meldt Barcelona via officiële kanalen. 

De in het Zuid-Spaanse Olivares geboren Miranda maakte in 2014 de overstap van Real Betis naar FC Barcelona. De 18-jarige verdediger ontwikkelde zich razendsnel en speelde afgelopen seizoen voor een groot deel in Barcelona B. Ook traint Miranda al regelmatig met de A-selectie mee. De Catalanen zien in Miranda de nieuwe Jordi Alba.

Onder meer Real Madrid en andere Europese topclubs volgden de onderhandelingen van Miranda met Barcelona op de voet. Zij wilden het talent graag aan hun selectie toevoegen. Wie Miranda nu nog wil overnemen zal de ontsnappingsclausule van maar liefst 200 miljoen euro moeten betalen.

Nog meer contracten

FC Barcelona is naast het binnenhalen van nieuwe spelers voor het eerste elftal ook de nodige contracten aan het verlengen van jeugdspelers. Maandag werd al met Monchu en Òscar Mingueza verlengd. De club maakte maandag ook bekend dat Jandro Orellana en Guillem Jaime hun contract hebben verlengd bij Barcelona. Orellana blijft tot 2021 bij de Catalanen, terwijl Jaime tot 2020 verlengde. De vier spelers krijgen een afkoopsom van 100 miljoen euro.

Barcelona presenteert aanwinst Arthur donderdag

Barcelona start voorbereiding op nieuwe seizoen