in

Nike komt met speciaal 98/99 shirt van FC Barcelona

Nike Remake 98/99 shirt FC Barcelona

Met een Limited Edition remake van het FC Barcelona 98/99 shirt vieren Nike en FC Barcelona het eerste Barca shirt ooit dat werd gecreëerd door Nike in 1998. Circa 20 jaar na dato is het eerste Nike Barcelona shirt nog steeds een van de meest iconische ooit gemaakt. Een must-have voor alle Barca fans!

Nike presenteert woensdag, ter gelegenheid van de 20-jarige samenwerking met FC Barcelona, een Limited Edition remake shirt van het iconische Nike shirt dat door FC Barcelona gedragen werd in het seizoen 1998/99. Spelers als Guardiola, Rivaldo, Patrick Kluivert, Luis Enrique, Frank en Ronald de Boer en een tiener met de naam Xavi waren te bewonderen in het simpele maar zeer populaire shirt. Het was bovendien het shirt waarin Barcelona dat jaar kampioen van Spanje werd.

Nike FC Barcelona 98/99

Net als het originele FC Barcelona 98/99 shirt heeft het FC Barcelona remake shirt een wijd centraal vlak, het logo in het midden en een v-kraag, waardoor het bijna een 1-op-1 remake is. Verder heeft Nike een aantal updates aan het shirt gegeven zoals het huidige logo en het materiaal.

In december 2018 bracht Nike ook al een Limited Edition shirt van FC Barcelona uit. Met het Barcelona Nike 20 year anniversary voetbalshirt blikt Nike terug op de afgelopen 20 jaar. Het shirt bevat meerdere onderdelen van alle shirts in de afgelopen jaren.

Het Limited Edition remake shirt van het FC Barcelona 98/99 shirt is vanaf woensdag 10 april te koop. Het is niet de verwachting dat de selectie van FC Barcelona in het shirt gaat spelen.

  • Nike Remake 98/99 shirt FC Barcelona
  • Nike Remake 98/99 shirt FC Barcelona
  • Nike Remake 98/99 shirt FC Barcelona

Italiaan moet Manchester United-Barcelona in goede banen leiden

Zlatan blikt vooruit: ”Messi is iedere wedstrijd wel beslissend”