in

Nieuwe technologie tijdens El Clasico

Het duel tussen FC Barcelona en Real Madrid zal zondag ieders aandacht trekken, zoals het geweldige sportevenement is. Prognoses spreken zelfs over een potentieel publiek van meer dan 650 miljoen kijkers in 183 landen. Mediapro, die de uitzendrechten heeft van de Liga, zal zondag met nieuwe technologieën de clasico nog mooier willen uitzenden.

In dit geval wordt voor de eerste keer een geluidstechnologie gebruikt die de toeschouwer dichter bij het spel brengt. Het is een systeem dat de positie van de bal lokaliseert en de microfoons in die zone activeert. De toeschouwer kan dus horen wat er gebeurt (geschreeuw, schoten, slagen enz.). Gesprekken tussen de spelers zullen worden gerespecteerd.

Ook qua camerawerk zal het zondag tijdens de clasico aan niets ontbreken. 30 UHD-camera’s (die een 4K-HDR-emissie garanderen) zullen de wedstrijd in beeld gaan brengen. Daarnaast zullen er ook 360º camera’s en een luchtcamera aanwezig zijn. In totaal zullen ongeveer 40 camera’s (waaronder enkele in helikopters en motoren) en 6 super-langzame camera’s worden gebruikt om de grote sterren gedurende de wedstrijd te volgen.

Tot slot zullen er zondag 719 geaccrediteerden aanwezig zijn in Camp Nou om het duel in 183 landen te laten zien. Van de 719 geaccrediteerden zullen 264 journalisten vanuit de hele wereld aanwezig zijn bij de clasico.

Jonge Sánchez Martínez fluit el clasico

Live FC Barcelona

LIVE | FC Barcelona – Real Madrid