BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Neymar sleept Barcelona voor rechter wegens niet nakomen contractclausule’

Neymar vertrok onlangs door achterdeur bij Barcelona voor een wereldrecord-transfersom van 220 miljoen euro, maar de langdurige soap is nog niet afgelopen. Neymar wil Barcelona volgens Globo esporte voor het recht slepen, want volgens de Braziliaan is zijn oude club hem nog geld verschuldigd.

Neymar wil stappen naar het Dispute Resolution Chamber, een orgaan van FIFA dat arbitrale besluiten neemt. Het zou om 26 miljoen euro gaan dat Barcelona nog moet betalen aan Neymar. Dit bedrag zou een contractverlengingsbonus, afgesproken toen het contract van de vleugelspeler in oktober werd verlengd. Barcelona wil het grote som geld niet betalen aan Neymar omdat zij vinden dat hij niet alle punten van de overeenstemming is nagekomen, dit heeft woordvoerder Josep Vives van Barcelona gezegd.

Dit is niet het enige waardoor de transfer nog niet volledig is afgerond. Een ander probleem is dat LaLiga nog steeds niet het transfercertificaat heeft gestuurd naar de Franse LFP. Hierdoor is Neymar nog niet speelgerechtigd voor Paris Saint-Germain en heeft hij zijn debuut nog niet kunnen maken voor zijn nieuwe club.

 

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.