in ,

Neymar: ”Niemand is bij Barcelona op zoek naar persoonlijke glorie”

FC Barcelona wist dinsdag tegen Celtic groots uit te pakken. De Catalanen wonnen met maar liefst 7-0 en lieten een ware voetbalshow zien. Neymar stond voor het eerst in maanden weer met zijn vrienden Suarez en Messi in de basis, en daar was de Braziliaan maar al te blij mee. 

“Het was voor ons alledrie speciaal om weer met elkaar op het veld te staan”, zegt hij in gesprek met Goal.com. “We zijn heel blij met ons optreden. We weten nu precies van elkaar wat we doen, hoe de ander denkt, hoe we lopen en op welke positie we moeten staan.”

“Maar het kan nog beter”, waarschuwt Neymar. “Je ziet dat onze communicatie en het begrijpen van elkaar nog steeds voorwaartse stappen maakt.

Volgens de Braziliaan is het succes van Barcelona te danken aan het feit dat niemand voor zichzelf voetbalt bij Barcelona. “We spelen niet voor onszelf. Niemand is op zoek naar persoonlijke glorie. Natuurlijk is het leuk om te scoren, maar of Luis, Leo of ik ze nu maak; het maakt ons niet uit. We zijn ook blij als we een goal voor een ander creëren.”

Samenvatting | FC Barcelona – Celtic (7-0)

Achter de schermen bij Barça-Celtic