in

Mo Salah twijfelgeval voor return tegen Barcelona

Salah

Zowel FC Barcelona als Liverpool kwam zaterdagavond niet geheel schadevrij uit de generale repetitie voor de return in de halve finale van de Champions League. Beide ploegen vrezen voor de absentie van een van hun vleugelspelers.

Ousmane Dembélé, die afgelopen woensdag nog een grote kans miste op de 4-0, moest zaterdagavond na nog geen zes minuten spelen het veld verlaten. Tijdens de wedstrijd werd via het officiële kanaal van Barcelona al bekend dat het gaat om een blessure aan de rechter hamstring. De Fransman ondergaat vandaag meer testen die zullen moeten uitwijzen hoe ernstig de blessure is.

De kans is aanwezig dat Dembélé het restant van het seizoen zal moeten missen door een hamstringblessure.

Liverpool

De tegenstander van komende dinsdag, Liverpool dus, won zaterdagavond op bezoek bij Newcastle United. De overwinning kwam pas laat tot stand. Door de 2-3 overwinning is de droom op de eerste landstitel in 29 jaar tijd nog steeds levend. De ploeg van Jürgen Klopp verloor tijdens de wedstrijd echter wel zijn sterspeler. Mo Salah moest na ruim een uur spelen per brancard het veld verlaten na een botsing met de doelman van Newcastle United. De Egyptenaar is een twijfelgeval voor de return van dinsdag.

Wie er in ieder geval zeker niet bij is, is Roberto Firmino. De Braziliaan was nog invaller tijdens het heenduel met Barcelona, maar zal de return op Anfield aan zich voorbij moeten laten gaan. Een groot gemis voor Liverpool. Eerder werd al duidelijk dat The Reds het restant van het seizoen geen beroep meer kunnen doen op Keita.

Barcelona met aanvoerder Cillessen onderuit bij Celta de Vigo

Jasper Cillessen vs Celta de Vigo

Samenvatting | Celta de Vigo – FC Barcelona (2-0)