in

Messi wederom genomineerd voor prestigieuze FIFA-award

Lionel Messi vs Villarreal

De FIFA koos er eerder dit jaar voor om een streep te zetten door de Ballon d’Or. De prijs voor The Best FIFA Men’s Player wordt echter wel uitgereikt. Lionel Messi is één van de kanshebbers. De aanvoerder van FC Barcelona heeft concurrentie van onder meer Neymar, Robert Lewandowski en Virgil van Dijk.

FC Barcelona zal het afgelopen seizoen het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. De Catalanen grepen naast alle hoofdprijzen. De landstitel ging naar Real Madrid, terwijl FC Barcelona een lange tijd aan de leiding ging. In de Copa del Rey werd de ploeg vroegtijdig uitgeschakeld door Athletic Bilbao en in de Champions League volgde een afstraffing van jewelste tegen Bayern München. Maar weinig spelers wisten in het afgelopen seizoen een goede indruk te maken. Tot dat rijtje behoort, hoe kan het ook anders, Messi.

In 44 officiële wedstrijden was de Argentijn 31 keer trefzeker en 27 keer aangever bij een treffer van een teamgenoot. In de Spaanse competitie vond hij 25 keer het net, waardoor hij zich kroonde tot topscorer van de Liga. Dat hij de eerste vijf competitiewedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan, maar alsnog het vaakst doel trof, zegt natuurlijk genoeg. Hoewel de Argentijn zeker niet zijn beste seizoen doormaakte, was hij bij vlagen ongrijpbaar voor zijn tegenstanders.

Moordende concurrentie

De prijs voor The Best FIFA Men’s Player ging in 2019 al naar Messi. De jaren ervoor mochten Cristiano Ronaldo, nog eens Ronaldo en Luka Modric de prijs in ontvangst nemen. De kans dat Messi de award ook dit jaar in handen mag nemen, lijkt heel klein. Met Lewandowski en Thiago zijn er alleen al twee spelers genomineerd die met Bayern München de Champions League wonnen. Eerstgenoemde was de grootste kanshebber voor de Ballon d’Or, maar die werd dus niet uitgereikt. Hij was in het afgelopen seizoen niet te houden en scoorde maar liefst 55 keer in 47 duels. De Pool gaat ondertussen vrolijk verder met scoren.

https://twitter.com/FIFAcom/status/1331526935206383617?s=20

Ter Stegen

Ook voor de beste doelman wordt een prijs uitgereikt. Marc-André Ter Stegen is één van de genomineerden. Naast de doelman van FC Barcelona komen ook Manuel Neuer, Keylor Navas, Thibaut Courtois, Jan Oblak en Alisson Becker in aanmerking voor The Best FIFA Men’s Goalkeeper.

https://twitter.com/FIFAcom/status/1331529949392613377?s=20

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Samenvatting | Dest blinkt uit bij eenvoudige zege in Kiev

Diego Maradona 1960 - 2020

Voetbalwereld staat stil: Maradona overleden