in

Messi: ”Wat ik voor deze club voel gaat verder dan een contract”

Lionel Messi mocht maandagavond alweer zijn zesde Ballon d’Or in ontvangst nemen. Daarmee schudde hij Virgil van Dijk en Cristiano Ronaldo van zich af. Voor de 32-jarige Lionel Messi beginnen de dagen ook te tellen en natuurlijk werd de Argentijn na afloop van het gala gevraagd over zijn toekomst en daar was de sterspeler van Barcelona duidelijk over.

”Of ik de Barça-fans nu heb gerustgesteld en aan het eind van het seizoen kan vertrekken? Mensen kennen mij en weten dat dat geen probleem is. Wat ik voor deze club voel gaat verder dan een handtekening of een contract of iets op papier”, zegt Messi. ”Het gaat erom hoe ik mij voel. Ik wil me goed voelen zolang ik bij Barcelona speel.”

Voor Messi is de zesde Gouden Bal een bekroning op zijn werk van de afgelopen jaren. ”Zoals ik al vaker heb gezegd is dit een mooie erkenning voor de prijs die het is. Voor mijn teamgenoten is het een mooie prijs. Maar ik zou ze zo inruilen voor een Champions League of een Copa América”, aldus de Argentijn. ”Uiteraard is het speciaal. Het zijn bijzondere momenten in mijn leven en dat ik die nu met mijn vrouw en kinderen kan delen maakt het alleen maar mooier. Ik hoop nog jaren door te kunnen, want ik voel me nog goed.”

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1201605364434821121

Messi wint voor zesde keer Ballon d’Or

Ansu Fati krijgt loon naar werken bij FC Barcelona