in

Messi slaat training over en is onzeker voor duel met Bilbao

Messi blessure

Lionel Messi heeft vrijdag de training bij FC Barcelona overgeslagen, zo weet Marca te melden. De Argentijn kampt sinds het duel met Valencia met fysieke ongemakken en startte daarom ook al niet in de basis tegen Real Madrid.

Lionel Messi liep in het duel met Valencia een blessure op. De Argentijn was onzeker voor het duel met Real Madrid. Coach Ernesto Valverde koos ervoor om de Argentijn vanaf de bank te laten starten, maar verzekerde dat Messi 100% fit is. Tijdens het duel met de Madrilenen greep Messi opnieuw naar zijn hamstring. In aanloop naar het duel met Athletic Bilbao sloeg Messi vrijdag opnieuw een training over en bleef hij achter in de gym. Het is zeer de vraag of de aanvoerder van de Catalanen zondag in actie kan komen.

Ernesto Valverde liet in aanloop naar de clasico al wel weten geen risico’s te nemen met Lionel Messi in deze loodzware maand. Het kan dus zomaar zijn dat de coach Messi zondag opnieuw aan de kant houdt.

Samuel Umtiti

Er was vrijdag ook nog goed nieuws voor FC Barcelona. De selectie verwelkomde Samuel Umtiti terug. De Fransman hervatte de groepstrainingen en lijkt op de weg terug. Of hij komende week in de Champions League weer inzetbaar is, is nog maar de vraag.

Video: Bij Malcom thuis

Arthur

Barcelona mist spelmaker in belangrijke maand