in ,

Messi schiet Barcelona naar volgende ronde Copa del Rey

FC Barcelona is er woensdag alsnog in geslaagd om de volgende ronde van de Copa del Rey te halen ten koste van Athletic Bilbao. De Catalanen poetsten een achterstand van 2-1 uit de heenwedstrijd weg.

Luis Enrique kon tijdens de return tegen Athletic weer beschikken over doelman Jasper Cillessen. De Nederlander kreeg direct een plaats in de basis. En de Catalanen domineerden vanaf minuut één in Camp Nou. Maar ook met een veel beter veldspel kwam Barcelona niet tot echt grote kansen. Toch kwam Barcelona na 35 minuten op een 1-0 voorsprong. Een goede voorzet van Neymar werd bij de tweede paal binnen gevolleerd door Luis Suarez. De Uruguayaan maakte daarmee zijn 100e treffer in het shirt van Barcelona.

En ook in de tweede helft bleef Barcelona de betere van twee. Vijf minuten na rust werd Neymar gevloerd in het strafschopgebied en de Braziliaan mocht zelf aanleggen voor de 2-0. Het meeste gevaar bleef na het doelpunt via Alba en Neymar komen, maar grote kansen kwamen er niet uit.

En dus was het wachten op de 2-1. Saborit deed dat enkele minuten later via een kopbal. Met die stand zou er verlengt moeten worden. Maar tien minuten voor tijd was het Lionel Messi die zijn ploeg alsnog een plek in de kwartfinale van de Copa del Rey bezorgde. De Argentijn schoot een vrije trap uitstekend in de verre hoek en zette Barcelona daarmee op 3-1. Komend weekend is Las Palmas in de Liga de tegenstander voor Barcelona.