in ,

Fantastische Messi schiet Barcelona in slotminuut voorbij Real Madrid

FC Barcelona heeft zondag in de slotseconde van de clasico de drie punten veilig gesteld in een beladen Clasico. De Catalanen lopen dankzij een zeer 3-2 van Lionel Messi in op koploper Real Madrid. 

Voorafgaand aan de clasico werd Real Madrid beschouwd als de favoriet. Toch waren de Catalanen zondag het meest dreigend in Santiago Bernabéu. Hoewel Barcelona via Casemiro op een 1-0 achterstand kwam, was het Lionel Messi die zijn ploeg al snel weer op gelijke hoogte bracht. Beide clubs kregen in de eerste helft nog voldoende kansen, maar beide doelmannen vervulden een heldenrol.

Na de pauze was het Barcelona dat vooral domineerde. Via Alcacer, Pique en Suarez kregen de Catalanen al snel grote kansen. Echter was het doelman Navas die telkens in de weg lag. Een kwartier voor tijd kwam Barcelona opnieuw op voorsprong. Ivan Rakitic schoot van 17 meter schitterend raak met een verwoestend schot. Barcelona leek na een rode kaart voor Sergio Ramos de overwinning eenvoudig binnen te slepen. Maar James Rodriguez gooide kort voor tijd roet in het eten voor Barcelona. Een voorzet kon hij eenvoudig binnen tikken.

Uiteindelijk was het Lionel Messi die hoofdrol op zich nam in de clasico. In de slotseconde van de wedstrijd schoot de Argentijn namelijk in de verre hoek de bevrijdende 3-2 voor Barcelona raak. Daarmee maakt de aanvaller van Barcelona zijn 500e doelpunt en doet Barcelona weer volop mee in de titelrace.

BOEM! Rakitic schiet Barcelona op voorsprong

Messi beslist EL Clasico met 500e treffer