in , , ,

Messi, Neymar en Pique voor officiële presentatie Rakuten naar Japan

Voordat Messi, Neymar, Pique en Turan het nieuwe seizoen zullen beginnen bij Barcelona, gaan ze eerst nog even naar Japan. Daar zullen ze namelijk de officiële presentatie van Rakuten bijwonen. Ook Manel Arroyo gaat met de spelers mee naar Japan, hij is de vice-president van marketing en communicatie.

In november 2016 werd de samenwerking al gepresenteerd in het Camp Nou en de samenwerking ging op 1 juli 2017 in, maar nu zal het ook worden gepresenteerd in het thuisland van Rakuten. De spelers zullen dinsdag of woensdag aankomen in Tokio en hebben woensdag een privé ontmoeting met de directeur van het bedrijf Hiroshi Mikitani. Donderdag vindt het belangrijkste evenement plaats, namelijk een persconferentie. Het nieuwe shirt met Rakuten op de voorkant zal tijdens de persconferentie voor het eerst worden gedragen door de spelers.

Na de persconferentie hebben de spelers en Arroyo nog een druk schema. Ze gaan namelijk ook de werknemers van Rakuten ontmoeten en hebben een etentje met VIP-gasten uit de Japanse bedrijven-, entertainment- en sportsector. Daarnaast zijn er interviews ingepland met Japanse en internationale media en de spelers gaan spreken met fans met behulp van de Viber-app.

Zo ziet de voorbereiding van FC Barcelona eruit

Barcelona versterkt zich met Braziliaans talent voor B-team