in

Messi kijkt uit naar samenwerking met Valverde

FC Barcelona kende een uitermate teleurstellend afgelopen seizoen. De Catalanen grepen naast de competitie en kenden een pijnlijke uitschakeling in de kwartfinale door Juventus. Lionel Messi kende persoonlijk echter een uitstekend seizoen. De absolute sterspeler scoorde er weer flink op los. Begin deze maand had de Argentijn weer een reden tot feesten. Hij stapte namelijk in het huwelijksbootje met zijn jeugdliefde Antonella Roccuzzo. De focus ligt na zijn huwelijksreis weer op het voetbal en hij kijkt uit naar het nieuwe seizoen.

Messi tekende onlangs een nieuw contract tot 2021 bij Barça. Tijdens de officiële presentatie van Rakuten, de nieuwe sponsor van Barça, sprak hij onder andere over zijn ambities voor het komende seizoen: “Onze doelstellingen zijn ook voor dit seizoen duidelijk. We spelen voor alle prijzen en we hopen die aankomend seizoen binnen te slepen. Persoonlijk kijk ik heel erg uit naar het nieuwe seizoen. Ik wil zo snel mogelijk weer beginnen en kijk er naar uit om kennis te maken met de nieuwe trainer en de mensen die aan zijn zijde naar Barcelona zijn gekomen.’’

Ernesto Valverde staat dit seizoen voor een lastige klus. De nieuwe hoofdtrainer van de Catalanen moet ervoor zorgen dat het team weer gaat sprankelen en prijzen gaat pakken. Messi heeft alle vertrouwen in de nieuwe coach. “We beginnen weer op 0. Met een nieuwe coach, waarvan we nog niet weten hoe hij te werk gaat. We weten wel dat hij een zeer goede trainer is, dat heeft hij laten zien in Valencia en Bilbao. Ja, ik kijk er erg naar uit om weer te starten. Zoals elk seizoen’’, aldus de nummer 10 van de Spaanse topclub.

Wie is Nélson Semedo?

‘Transfer Paulinho naar Barcelona van de baan’