in ,

Messi helpt Barcelona aan overwinning tegen Valencia

FC Barcelona blijft voorlopig in het spoor van concurrent Real Madrid. De Catalanen wonnen zondagavond, mede door twee treffers van Lionel Messi, met 3-2 van Valencia.

FC Barcelona heeft zondag gedaan wat het moet doen: winnen om in het spoor van Real Madrid te blijven. Luis Enrique had in Camp Nou de beschikking over een fitte selectie. Barcelona begon het duel dan ook sterk en kreeg na een minuut spelen al zijn eerste kans via Messi. Zijn bal werd van de lijn gehaald. De thuisploeg domineerde volledig, maar moest in de counter Munir, de huurling, in de gaten houden.

Toch kwam Barcelona na een klein half uur op achterstand. Mangala kopte vanuit een hoekschop de 0-1 binnen voor Valencia. Maar Barcelona deed vijf minuten later alweer iets terug. Een slimme ingooi van Neymar zorgde ervoor dat Suarez alleen op het doel af kon en 1-1 binnen kon schieten. Vlak voor de pauze ging doelpuntenmaker Mangala in de fout en moest hij Suarez in het strafschopgebied naar beneden trekken. Valencia moest verder met tien man en Barcelona kwam via een strafschop van Messi op 2-1. Een halve minuut later was het via Munir alweer 2-2.

Na de pauze bleef Barcelona het betere van het spel houden en kon Valencia het niet meer belopen. Messi zorgde kort na rust al voor de 3-2 voorsprong. Na een pass van Mascherano kon Messi in de korte hoek de thuisploeg weer op voorsprong zetten. De Catalanen kregen via onder meer Neymar en Suarez nog kansen om de score verder uit te breiden. Uiteindelijk was het André Gomes die de Catalanen de bevrijdende 4-2 bezorgde. De Portugees kon eenvoudig afwerken tegen zijn vorige werkgever na een uitstekende voorzet van Neymar.

Door de overwinning van Barcelona op Valencia blijven de Catalanen in het spoor van koploper Real Madrid. Komende week hebben de spelers van Barcelona interlandverplichtingen.