in

Messi en Suarez bezorgen Barcelona minimale voorsprong in halve finale beker

FC Barcelona is nog altijd in de race voor een plaats in de finale van de Copa del Rey. De Catalanen moeten het in de halve finale van het bekertoernooi opnemen tegen Valencia.  Barcelona was donderdag in het eigen Camp Nou veel sterker tijdens de eerste ontmoeting tussen beide ploegen. Buren Messi en Suarez zorgden voor de 1-0 overwinning. 

FC Barcelona staat met één been in de finale van de Copa del Rey.  Ernesto Valverde trad in Camp Nou aan vrijwel de sterkste opstelling. Voor Jasper Cillessen was er een plek in het doel, maar nieuweling Coutinho bleef aan de kant.  Valverde hield namelijk ook rekening met het duel van aankomende zondag. Dan moeten de Catalanen op bezoek bij Espanyol.  In het eerste bedrijf keken beide ploegen de kat uit de boom en werden ze eigenlijk nauwelijks gevaarlijk.

De 1-0 van Barcelona viel pas na  een kleine zeventig minuten. De Catalanen waren in die fase van de wedstrijd  zeer dominant en met schoten van Alcacer en de ingevallen Coutinho werd het gevaarlijk. Een soloactie van Lionel Messi brak de ban. De Argentijn passeerde in het strafschopgebied van Valencia enkele verdediger en gaf de bal op de achterlijn perfect voor. Suarez kon bij de tweede paal eenvoudig de 1-0 maken.

Valencia werd in het restant van het duel eigenlijk niet meer  en FC Barcelona speelde het duel uit. Door de overwinning  heeft de ploeg van Ernesto Valverde een goede uitgangspositie tijdens de return over een week in Mestalla.  Zondag neemt Barcelona het in de Catalaanse derby op tegen Espanyol.

Valverde laat Semedo en Gomes buiten selectie voor bekerduel

Samenvatting | FC Barcelona – Valencia (1-0)