in ,

Messi blijft bij Argentinië: ”Er moet veel opgelost worden”

Lionel Messi keert zo goed als zeker terug in de nationale selectie van Argentinië. De aanvaller van Barcelona sprak woensdag, na de Gamper Cup, met bondscoach Bauza en zou tijdens dat gesprek hebben aangegeven dat hij wil terugkeren.

Argentinië speelt in september oefenwedstrijden tegen Venezuela en Uruguay. De Argentijn moest zijn beslissing vrijdag maken, want Bauza maakt later die dag zijn voorlopige selectie voor beide oefenwedstrijden bekend.

Messi kondigde na de verloren Copa Ameriça zijn afscheid bij de Argentijnse selectie aan. Bondscoach Bauze vloog deze week naar Barcelona om de sterspeler van de Argentijnen te overtuigen voor een terugkeer. Dat zou volgens de Spaanse media gelukt zijn.

Bondscoach Bauza sprak ook geruime tijd met Javier Mascherano. Ook hij twijfelde om door te gaan bij de nationale ploeg.

Update: 12-8-2016, 20.47 uur:

Lionel Messi heeft via zijn management bekend gemaakt dat hij terugkeert bij de Argentijnse selectie. “Ik hou van mijn land en het shirt”, liet Messi in een persbericht weten. “ik zie dat er veel problemen in het Argentijnse voetbal zijn en ik ben niet van plan om nog een probleem te maken. Ik wil geen schade aanbrengen, ik heb altijd het tegenovergestelde gedaan en ik heb altijd geholpen op welke manier dan ook.”

De Argentijn benadrukt wel dat er dingen niet goed zijn binnen het Argentijnse voetbal. “Er moet veel opgelost worden binnen het Argentijnse voetbal, maar ik doe dat liever van binnen uit in plaats van kritiek vanaf de kant”, aldus Messi. ”Er zijn veel dingen gebeurd in mijn hoofd op de dag van de finale. Ik heb serieus nagedacht over stoppen, maar ik hou van mijn land en dit shirt.”

‘Barcelona informeert tevergeefs naar aanvaller van Valencia’

Achter de schermen bij de jaarlijkse fotoshoot