Messi bezorgt Barcelona plek in volgende ronde Champions League

Lionel Messi heeft er woensdag persoonlijk voor gezorgd dat FC Barcelona  de kwartfinale van de Champions League heeft bereikt.  De Catalanen wonnen in een vol Camp Nou met maar liefst 3-0 van Chelsea. Daarmee wint de ploeg van Ernesto Valverde over twee duels met 4-1.  Lionel Messi  had met twee treffers een belangrijk aandeel in de overwinning.

Lionel Messi liet na twee minuten en acht seconde al van zich horen in Camp Nou. Na een combinatie met Dembélé was het de Argentijn die Barcelona al vroeg op voorsprong zette. Dat was voor Messi het snelste doelpunt die hij ooit maakte.  Vanaf dat moment zaten de Catalanen in een zetel en liet het Chelsea zo nu en dan het spel maken. Maar heel gevaarlijk werden de bezoekers uit Londen eigenlijk niet. Het grootste gevaar in de eerste helft kwam uit een schot van Willian en een vrije trap van Alonso, die op de baal eindigde.

Barcelona  werd na 20 minuten nog via een snelle counter nog eens gevaarlijk. Messi liep alleen op doel af en hield het overzicht. Aan de rechterkant was het Dembélé die uiteindelijk de 2-0 in de verre hoek schoot.

Na de pauze  was het voor Barcelona vooral een taak om fit te blijven. En dat lukte de Catalanen eigenlijk niet. Valverde zag namelijk Iniesta na een uur al het veld verlaten en ook Busquets moest met ongemakken naar de kant.  Een flinke domper voor Valverde.

Na ruim een uur spelen gooide Lionel Messi het duel definitief in het slot. De Argentijn kreeg op de rand van het strafschopgebied de bal van Suarez en  schoot in het strafschopgebied vervolgens de bal, net zoals bij de eerste goal, door de benen van Courtois.  Daarmee maakte de Argentijn zijn honderdste treffer in de Champions League.

Door de 3-0 overwinning op Chelsea plaatst Barcelona zich voor de kwartfinale van de Champions League en zit het vrijdag in de koker tijdens de loting. Komend weekend speelt Barcelona de competitiewedstrijd tegen Athletic Bilbao.