Messi bezorgt Barcelona pas laat de overwinning tegen Alavés

Lionel Messi heeft er zondag persoonlijk voor gezorgd dat Barcelona geen punten heeft gemorst. De Catalanen hadden het in Camp Nou zeer lastig tegen een sterk Alavés. Suarez en Messi wisten pas in het laatste kwartier de muur van Alavés te doorbreken en zorgden voor een 2-1 overwinning.

Het moest in Camp Nou de grote Coutinho-show worden tegen Alavés. De Braziliaan mocht vanaf de aftrap beginnen. Maar de show waarop de fans gehoopt hadden kwam er niet. Barcelona speelde tegen Alavés een zeer matig duel, waarin de ploeg vermoeid leek na een zeer intensief duel tegen Espanyol in de beker. Het waren dan ook de bezoekers die in de eerste helft het gevaarlijkst werden. Via counters kwam Alavés er een aantal keer zeer gevaarlijk uit. Ter Stegen moest een aantal keer ingrijpen, maar had na ruim twintig minuten niets in te brengen op de inzet van oud-Feyenoorder John Guidetti. De Zweed was de laatste schakel van de zoveelste counter en schoot  zonder al te veel problemen 0-1 achter Ter Stegen.

Ook na de treffer kwam Barcelona maar moeilijk in het spel.  De ploeg vond elkaar moeilijk in de aanval. Veel foute passes en voor het doel kwamen de toppers net niet in scoringsposities. Messi waarschuwde  Alavés in de eerste helft nog wel met een vrije trap. De Argentijn schoot van een ruime afstand op de paal.

Na de pauze veranderde het beeld niet. Valverde bracht al snel Jordi Alba en Sergi Roberto in de ploeg. De Catalanen kregen daardoor iets meer controle over de wedstrijd, maar gevaarlijk voor het doel werd het eigenlijk niet. De bezoekers hadden het achterin potdicht.  Voor Barcelona leek het onmogelijke opgave, maar Luis Suarez bracht daar verandering in. De Uruguayaan doorbrak de muur van Alavés na ruim zeventig minuten na een voorzet van Andrés Iniesta. Daarmee scoort Suarez voor de achtste keer op rij in de Liga.

Na de 1-1 ging Barcelona op zoek naar de overwinning. Die kwam vijf minuten voor het eindsignaal. Het was Lionel Messi die het verschil maakte voor de Catalanen. De Argentijn, die in de eerste helft al op de paal schoot vanuit een vrije trap, schoot de bal nu tegen de touwen: 2-1.  Messi’s doelpunt zorgde voor de zeer moeizame overwinning in Camp Nou. De Catalanen blijven daardoor stevig aan kop in de Liga.