in ,

Messi bezorgt Barcelona in slotminuten de overwinning in Madrid

FC Barcelona heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De Catalanen wisten in de slotminuten tegen Atletico Madrid de overwinning veilig te stellen. Messi schoot zijn ploeg naar een 2-1 overwinning.

FC Barcelona heeft even de leiding in de Liga overgenomen. De ploeg van Luis Enrique kende een zeer moeizame openingsfase, waarin Atletico Madrid volledig de controle had. Ter Stegen hield in die fase zijn ploeg op de been na kansen van Griezmann en Gameiro. Barcelona zag aan de andere kant een doelpunt afgekeurd worden. Luis Suarez beging een overtreding voordat hij de bal in het doel kopte.

Na de pauze werd Barcelona een stuk sterker. De Catalanen kregen de macht over het middenveld. Na een schot van Neymar belandde de bal in het strafschopgebied van Oblak en bleef de bal hangen. Rafinha kon uiteindelijk de trekker overhalen en de 1-0 voor Barcelona binnen schieten. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg langszij. Een voorzet werd door Godin van van richting veranderd en binnen gekopt. Barcelona zocht in de slotfase het meest naar een treffer. Uiteindelijk was het Lionel Messi die vijf minuten voor tijd voor Barcelona de 2-1 binnen.

Met de overwinning grijpt Barcelona voor even de koppositie in Spanje. Real Madrid kan die plek echter later op de zondag weer overnemen.

Luis Enrique zonder Turan en Mascherano naar Madrid

Samenvatting | Atletico Madrid – FC Barcelona (1-2)