Messi bezorgt Barcelona eenvoudige zege op Osasuna

Na vier gelijke spelen heeft Barcelona zaterdagmiddag weer eens weten te winnen. De Catalanen wisten na veel kansen uiteindelijk eenvoudig te winnen van Osasuna. Mede dankzij twee treffers van Lionel Messi won Barcelona met 3-0.

FC Barcelona moest het in Pamplona zonder sterspeler Neymar Jr. doen. De aanvaller zat een schorsing uit en daarom mocht Arda Turan weer eens in de basis beginnen. De Catalanen kregen in de eerste helft enorm veel mogelijkheden. Luis Suarez zag een kans op de paal belanden en Lionel Messi zag zijn lobje net over het doel gaan.

De doelpunten voor Barcelona kwamen dan ook pas in de tweede helft. Na een uur spelen opende Luis Suarez de score. Hij kon de bal eenvoudig in het doel tikken nadat Alba de bal voorgaf. Een kwartier later zorgde Messi voor de bevrijdende 2-0. Ook hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Alba. In de extra tijd zorgde Messi, met een soloactie, voor de 3-0 eindstand.

Met de overwinning lopen de Catalanen drie punten in op Real Madrid en voeren zij de druk bij hun concurrent op die later vandaag in actie komen tegen Deportivo La Coruña.