Memphis schiet FC Barcelona in extremis naar overwinning

FC Barcelona heeft na het gelijke spel in de Champions League tegen Benfica goed gereageerd in de Liga. De ploeg van Xavi Hernández kende een zeer moeizaam duel op bezoek bij Villarreal, maar ging er in de slotfase toch met de overwinning vandoor. Mede dankzij een late treffer van Memphis Depay wint FC Barcelona met 3-1.

De twee Nederlanders, Frenkie de Jong en Memphis Depay, hadden een belangrijk aandeel in de moeizame zege van Barcelona. Na een goed eerste kwartier, waarin Gavi onder meer op de paal schoot, kreeg de ploeg het een stuk moeilijker tegen een goed spelend Villarreal.

Het was echter Frenkie de Jong die FC Barcelona na rust op een 1-0 voorsprong zette. De middenvelder kon na een mislukte volley van Alba voor het doel de 1-0 binnen schuiven. Barcelona kreeg daarmee weer iets meer grip op het duel, maar dat hield de ploeg maar een kwartier vol.

De thuisploeg drong steeds meer aan uiteindelijk wist Chukwueze de 1-1 te maken, nadat Barcelona defensief weer kinderlijk optrad. Even leek het er op dat FC Barcelona opnieuw punten ging verspelen, maar twee minuten voor tijd kwam eindelijk het moment van Memphis Depay. De Nederlander profiteerde van een defensieve fout van Villarreal en kon vervolgens eenvoudig de doelman passeren om Barcelona op een 2-1 voorsprong te zetten. In de blessuretijd verdiende invaller Coutinho nog een strafschop en zette de Braziliaan de 3-1 eindstand op het scorebord.