Matig Barcelona weet niet te scoren in Lyon

FC Barcelona is er dinsdag in de Champions League niet in geslaagd om een doelpunt te scoren op bezoek bij Olympique Lyon. De Catalanen zouden zich met doelpunt een goede uitgangspositie verschaffen voor de return in Camp Nou, maar in het Parc Olympique Lyonnais bleef het 0-0.

FC Barcelona maakte aan het begin van het seizoen kenbaar zich dit seizoen volledig te zullen focussen op het winnen van de Champions League. Maar op bezoek bij Olympique Lyon was daar weinig van zichtbaar. De ploeg van Ernesto Valverde domineerde volledig in Lyon, maar wist in de eerste 36 minuten van de wedstrijd van de negen doelpogingen er slechts één tussen de palen te krijgen. Aan de andere kant lukte dat wel. Ter Stegen moest namelijk bij de enige echt grote kans van Lyon zich volledig strekken om de bal van Terrier op de lat te duwen.

In de tweede helft veranderde het beeld nauwelijks. Barcelona bleef de wedstrijd domineren, maar speelde in het Parc Olympique Lyonnais net als de afgelopen weken ondermaats. De ploeg was in de eindpass zeer slordig en ook ging het matig met de vele kansen om die de ploeg kreeg. Het defensief sterke Lyon bleek moeilijk te kloppen, waardoor het 0-0 bleef. 13 april treffen beide ploegen elkaar opnieuw. Dan komt Lyon naar Camp Nou.