Matig Barcelona door Betis verrast in Camp Nou

FC Barcelona heeft zondag punten gemorst in de strijd om de landstitel. De Catalanen gingen in het eigen Camp Nou met 4-3 onderuit tegen Real Betis. Lionel Messi scoorde wel voor Barcelona, maar kon zijn ploeg uiteindelijk niet bij de hand nemen.

Bij FC Barcelona keerde Lionel Messi, na drie weken blessureleed, weer terug in de basis en dus waren de verwachtingen hoog bij de fans in Camp Nou. Maar de Catalanen kregen de machine niet aan het draaien in de eerste vijfenveertig minuten. Barcelona werd niet veel gevaarlijker dan een paar kleine kansen van Messi en Suarez. Het waren de bezoekers die de wedstrijd onder controle hadden. En dat werd na 20 minuten beloond in Camp Nou. William Carvalho zette een razendsnelle counter op, waarbij hij Junior met een geweldige pass alleen op Ter Stegen afstuurde. De aanvaller haalde hard uit in de korte hoek en Ter Stegen werd verrast.

Wat Barcelona ook probeerde in de eerste helft, het was Betis dat de touwtjes in handen had. Ook na de 0-1 van Betis moest Barcelona waken voor de razendsnelle counters via Junior en voormalig Barça-aanvaller Tello. Maar de 0-2 kwam uiteindelijk toch. Na ruim een half uur spelen was het de razendsnelle Tello die voor het doel het overzicht hield en Joaquín kon voor het doel raak schieten.

In de tweede helft ging Barcelona op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar die kreeg Barcelona pas na een kleine zeventig minuten, toen Jordi Alba een strafschop kreeg. Lionel Messi zorgde vanaf 11 meter voor de 1-2. En vanaf dat moment ging het in Camp Nou op en neer. Lo Celso zag drie minuten later Ter Stegen blunderen, na een hard schot en dat bracht Real Betis weer op een 3-1 voorsprong.

Barcelona bleef ook na de 3-1 vol aanvallen. Valverde bracht Munir in het veld en hij was tien minuten voor tijd de aangever bij de 2-3 van Vidal. Maar de hoop van Barcelona bleek al snel voor niets te zijn. Ivan Rakitic kreeg zijn tweede gele kaart en moest dus met rood vertrekken. Het was Betis die optimaal gebruik maakte van een mannetje meer en bracht via een snelle aanval de stand vijf minuten voor tijd op 4-2.

In de blessuretijd zorgde Messi, met hulp van de VAR, nog voor de 3-4, maar de Catalanen konden de achterstand niet meer ombuigen. Barcelona blijft vooralsnog de koploper in de Liga, maar bij een overwinning van Espanyol deelt het die positie met de stadsgenoot.