in

Matchwinner Suarez: ”Het was een enorme test zonder onze sterspeler”

FC Barcelona liet zondag in de clasico tegen Real Madrid zien dat het ook heel goed zonder sterspeler Lionel Messi kan. De Catalanen wonnen het duel met de concurrent met 5-1 en Luis Suarez werd uiteindelijk de matchwinner voor Barcelona. 

”Het was een enorme test voor ons zonder onze sterspeler”, zei Luis Suarez na afloop voor de camera van BarçaTV. ”We zijn er sterker uitgekomen, maar ik speel toch liever met Messi erbij. Met hem geeft het iets extra’s en ik denk dat we alleen maar blij moeten zijn dat we de beste speler van de wereld in ons elftal hebben. Tegen Real Madrid hebben we laten zien dat we een geweldig elftal hebben en een hele goede trainer.”

Suarez werd tijdens de clasico uiteindelijk zelf de grote man aan Catalaanse zijde. De Uruguayaan scoorde maar liefst drie keer. ”Ik heb bijna ieder seizoen nog gescoord tegen Real Madrid”, aldus de spits. ”Deze week werd mijn zoon geboren en mijn andere kinderen wilden vandaag mee naar de wedstrijd. Ik ben enorm blij om dan die doelpunten te scoren.”

VIDEO | Pique keurt spreekkoren richting Ramos af en laat dat blijken

Video: Achter de schermen bij El Clasico