in ,

‘Massale uitverkoop bij Barcelona’

Clubs die zoeken naar versterkingen zijn op het moment in hun nopjes bij Barcelona. De Catalaanse club heeft namelijk 10 spelers op de transfermarkt gezet, waarvan een paar sowieso moeten vertrekken.

Vier spelers vertrekken zonder twijfel bij de Spaanse grootmacht, terwijl zes anderen minder waarschijnlijk zijn. De vier die komende zomer vrijwel zeker vertrekken zijn: Douglas, Vermaelen, Munir en Tello. Zij waren afgelopen seizoen alle op huurbasis bij een andere club en hebben geen toekomst meer bij Barcelona.

Douglas was verhuurd aan Sporting Gijon en wordt wellicht weer verhuurd aan een Spaanse club of hij gaat terug naar zijn geboorteland Brazilië. Vermaelen speelde voor AS Roma, maar was zoals gewoonlijk veel geblesseerd. Zijn periode bij de Italiaanse club liep daardoor niet op een succes uit. Watford zou hem graag willen huren, maar de Engelse club is nig niet concreet. Munir bleef in Spanje, hij werd namelijk verhuurd aan Valencia. Zij zagen af van de optie tot koop. Voor de aanvaller is alsnog veel interesse van andere Spaanse clubs en ook Ajax zou hem willen overnemen. Cristian Tello speelde bij Fiorentina en deed het in Italië goed. Ze zouden hem graag willen kopen van Barcelona, maar niet voor het bedrag dat Barcelona momenteel vraagt.

De andere zes zijn Arda, Samper, Mathieu, Vidal, Rafinha en Digne. Van Arda wordt verwacht dat hij weggaat en meerdere clubs hebben interesse in de Turk, zoals Arsenal, Galatasaray en Chinese clubs. Barca wil graag veel geld voor hem hebben en dat geld gebruiken om een betere speler te kopen. Sergi Samper was verhuurd aan Granada en waarschijnlijk zal hij in het seizoen 2017/2018 ook weer worden verhuurd. Mathieu had een ongelukkig seizoen met meerdere blessures, maar wil graag bij Barcelona blijven. Barca wil hem daarentegen graag verkopen. Griekse, Portugese en Turkse clubs hebben interesse getoond in de Fransman.

De toekomst voor Vidal, Rafinha en Digne is nog erg onduidelijk. Vidal heeft weinig gespeeld door keuzes van de coach en een zware blessure, maar knokte zich voor zijn blessure wel goed terug. Italiaanse clubs zijn geïnteresseerd in de back, maar Aleix Vidal zegt zelf dat hij in Catalonië blijft. Rafinha is blessuregevoelig en dat bleek afgelopen seizoen ook weer meerdere malen. Hij wil zich graag laten zien voor het WK in 2018, maar krijgt hier weinig de kans voor bij Barcelona. Juventus, Roma, Valencia en Liverpool zijn geïnteresseerd en willen hem deze kans wel geven. Lucas Digne kwam afgelopen zomer naar het Camp Nou, maar kon de concurrentiestrijd van Jordi Alba niet winnen. Ook hij wil graag naar het WK met zijn land, maar betwijfelt of dat bij Barca gaat lukken. De vleugelverdediger zou terug naar Frankrijk kunnen.

VIDEO | De mooiste La Masia doelpunten van afgelopen week

Barcelona neemt Marlon definitief over van Fluminese