Mascherano scoort eerste treffer voor Barcelona bij eenvoudige overwinning

Enkele dagen na de fantastische clasico heeft Barcelona afgerekend met de nummer laatst in de Liga. De Catalanen wonnen woensdagavond mede dankzij twee treffers van Lionel Messi met 7-1 van Osasuna.

Luis Enrique trad in Camp Nou aan met enkele reservespelers. Zo stonden Arda, Digne en Denis Suarez aan de aftrap. Camp Nou stond met een spandoek ‘Gracies Messi’ stil bij Messi’s 500e treffer voor de Catalanen. Tegen Osasuna lag doelpunt 501 al er binnen het kwartier in. De Argentijn onderschepte een terugspeelbal en kon de 1-0 voor Barcelona simpel binnen tikken. De ploeg blijft ook na de openingstreffer oppermachtig, maar creëert weinig kansen. André Gomes, zorgde na een half uur wel spelen voor de tweede treffer van Barcelona. Een voorzet van Rakitic kon Gomes vanaf elf meter hard binnen schieten.

Na de pauze bleef Barcelona domineren in Camp Nou. Al zag het kort na rust Sergio Torres een prachtige vrije trap raak schieten voor Osasuna. Maar Barcelona kwam dankzij Gomes alweer snel op een riante voorsprong. De Portugees kon nadat Pique op de paal schoot eenvoudig 3-1 binnen tikken.

Vanaf dat moment ging het snel in Camp Nou en zorgde Messi voor 4-1, was het Paco Alcacer die de 5-1 binnen gleed en mocht Javier Mascherano even later vanaf 11 meter 6-1, en bovendien zijn eerste doelpunt in het shirt van de Catalanen, tegen de touwen schieten.

In de slotfase speelde Barcelona het duel professioneel uit en kreeg Messi zijn publiekswissel. Alcacer mocht vijf minuten voor tijd zijn tweede doelpunt van de avond maken. De spits zorgde met een slimme loopactie voor de 7-1 eindstand. Volgende week speelt Barcelona de stadsderby tegen Espanyol.