in

Martens debuteert met doelpunt in Camp Nou bij derbyzege

FC Barcelona Femení kan terugkijken op een prachtig debuut in Camp Nou. De koploper van de Liga Iberdrola was woensdagavond met 5-0 te sterk voor stadsgenoot Espanyol. Lieke Martens viel in en scoorde meteen in het magische stadion.

Trainer Lluis Cortés hield naast Martens ook sterkhouders als Jennifer Hermoso en Asisat Oshoala op de bank. De Spaanse oefenmeester zag dat even duurde voordat de score werd geopend. Op slag van rust was het Alexia Putellas die voor een historisch moment zorgde. Met een rake kopbal opende zij de score, maar bovenal maakte zij het eerste doelpunt namens Femení in Camp Nou.

Vlak na rust deelde Barcelona Femení al de volgende tik uit. Marta Torrejon bracht de 2-0 op het bord met een prachtig schot in de kruising. Het duurde niet lang voordat de stadsderby definitief werd beslist. Melanie Serrano raakte de bal perfect en dat resulteerde in een fraaie 3-0. Na 65 minuten spelen was het de beurt aan Lieke Martens om haar opwachting te maken in Camp Nou. En ze had niet veel tijd nodig om succesvol te zijn. Met een prima kopstoot bracht zij de stand op 4-0. Maar het was daarmee nog niet gedaan. Ana Crnogorcevic bepaalde de eindstand op 5-0.

https://twitter.com/FCBfemeni/status/1346906915486490629

Written by RobinSmit

Onze webredacteur Robin houdt u op de hoogte van het laatste nieuws over FC Barcelona.

Athletic - FC Barcelona

Matchday| Athletic Bilbao – FC Barcelona

Messi Pedri

Messi bloeit op en schittert tegen Athletic Bilbao