in

‘Luis Suarez sluist via Nederlands bedrijf miljoenen weg’

Luis Suárez heeft in de afgelopen jaren miljoenen euro’s aan reclame-inkomsten via een Naardens bedrijf naar belastingparadijs Panama weggesluisd. Naast Suarez zou ook Ángel di Maria miljoenen via hetzelfde bedrijf hebben weggesluisd. 

Een klein bedrijf, LMP Bomore, ontving namens de spelers sponsorinkomsten en maakte die weer over naar in Panama gevestigde bedrijfjes van de spelers. Op die manier ontweken beide spelers het betalen van belasting.

De aanvaller van FC Barcelona liet volgens het NRC 5,3 miljoen van zijn sponsorinkomsten via het Naardense bedrijf doorsluizen naar Panama. Een leuk detail waar het NRC ook achter kwam is dat Adidas hem een boete gaf voor de beet in de schouder van de Italiaan Chiellini op het WK in Brazilië. In plaats van 400.000 euro maakte het Duitse sportmerk ‘slechts’ 320.000 over.

Trend

Het ontduiken van belasting is de laatste jaren een behoorlijke trend geworden in de voetballerij. Ook de absolute topspelers zitten verwikkeld in rechtszaken vanwege belastingontduiking. Cristiano Ronaldo sluisde via belastingparadijzen ruim 60 miljoen euro weg, zo lekte Football Leaks. Daarmee zag hij een aanslag van 35 miljoen euro nooit op de mat verschijnen.

Maar ook Mascherano, Neymar en Lionel Messi hebben miljoenen weten weg te sluizen. Messi kreeg er zelfs een celstraf van 21 maanden voor, maar belandde nooit in de gevangenis omdat hij nooit eerder werd bestraft en je onder de 24 maanden in Spanje dan niet de gevangenis in hoeft. Wel betaalde Messi een extra boete van 2 miljoen euro.

 

Haha! Dani Alves warmt zich op voor Eurovisie Songfestival

Nieuwe details van het FC Barcelona tenue 2017/18