in ,

‘Luis Enrique ziet voordelen van vertrek Messi’

Lionel Messi heeft de afgelopen weken voor veel ophef gezorgd nadat hij aankondigde te stoppen als international. Supporters gingen de straten op om steun te betuigen aan de Argentijnse dribbelaar om ervoor te zorgen dat hij de handdoek in de ring gooit. Ook teamgenoot Luis Suárez en trainer Luis Enrique hopen dat Messi doorgaat, al ziet Lucho ook voordelen.

Luis Suárez sprak voor het eerst in het openbaar over de keuze van zijn vriend Leo Messi. “Het is erg jammer wat er gebeurd is. Ik hoop niet dat hij het nationale team verlaat, als vriend en als voetbalfan zeg ik dat. Het schijnt dat hij in het verleden ook voor Spanje uit kon komen, maar zijn liefde voor Argentinië is onvoorwaardelijk. Ik denk dus dat hij terug zal keren”, aldus El Pistolero tijdens de persconferentie.

Luis Enrique ziet ook voordelen van het eventuele vertrek van Messi bij Argentinië. “Het is niet slecht voor FC Barcelona. Het betekent minder wedstrijden en verre reizen voor Messi. Hierdoor kan hij meer rust pakken”, vertelde Lucho, die gemengde gevoelens heeft. “Hij zei na een moeilijke tijd dat hij ging stoppen. Als voetbalfan hoop ik dat hij voor Argentinië blijft spelen.”

Officieel: Denis Suárez keert terug bij Barcelona

VIDEO | Samuel Umtiti gepresenteerd bij FC Barcelona