in

Luis Enrique: ”Hij was ongelukkig, maar heeft de kwaliteiten”

Luis Enrique richt zich twee dagen na de nederlaag op Alavés helemaal op de Champions League. Toch keek de coach van FC Barcelona nog even terug op het teleurstellende resultaat.

Jasper Cillessen maakte tegen Alavés zijn debuut voor FC Barcelona. Al verliep dat niet vlekkeloos. ”Cillessen heeft de kwaliteiten om voor FC Barcelona te spelen”, zei Luis Enrique tijdens de persconferentie. ”Hij was tegen Alavés wat ongelukkig, maar ik heb veel goede dingen gezien. Het is niet altijd makkelijk om een doelman van FC Barcelona te zijn.”

Luis Enrique weet nog niet of hij dinsdag kan beschikken over sterspeler Lionel Messi. ”Ik wil hem uiteraard altijd zien spelen, maar ik stel hem alleen op als het kan. De komende dagen moet blijken of hij kan spelen.”

Luis Enrique kijkt uit naar het duel met Celtic, maar weet ook dat drie punten nu heel belangrijk zijn. ”Met het feit dat de competitie heel kort is, is het van belang om direct drie punten binnen te halen”, aldus de coach. ”We moeten doen wat we altijd doen. Dan heb ik er vertrouwen in.”

Hongaarse arbiter fluit FC Barcelona-Celtic

Ter Stegen werkt aan razendsnel herstel