in ,

Lieke Martens schittert tijdens monsterzege Barcelona Femení

FC Barcelona Femení heeft zaterdag behoorlijk uitgehaald in de competitie. In het Estadi Johan Cruyff werd Santa Teresa met maar liefst 9-0 verslagen! Lieke Martens had daarin een belangrijk aandeel.

Bijna alle treffers vielen in de eerste helft. De score werd al in de tweede minuut geopend door Jennifer Hermoso. In de twintig minuten die volgden was het tijd voor Lieke Martens om te schitteren. Zij wist drie keer het net te vinden en dus voltooide zij een echte hattrick. Maar de Catalaanse ploeg was nog lang niet klaar. Nog voor rust maakte Hermoso haar tweede, derde én vierde treffer van de wedstrijd. Dat zorgde ervoor dat de Spaanse de nieuwe topscorer aller tijden werd van Barcelona Femení. Door toedoen van Mariona Caldentey werd het zelfs nog 8-0.

Na rust haalde Barcelona Femení de voet van het gaspedaal met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen PSV Vrouwen. De dubbele cijfers werden uiteindelijk niet gehaald, maar tien minuten voor tijd viel er nog wel een doelpunt. Asisat Oshoala zorgde voor de 9-0 eindstand.