in

Lenglet krijgt één duel schorsing voor elleboogstoot

Clément Lenglet moet woensdag het duel met Leganés aan zich voorbij laten gaan. De Franse verdediger is namelijk voor één duel geschorst, nadat hij afgelopen zondag tegen Girona het veld moest verlaten met een directe rode kaart.

Clément Lenglet ontving zondag van arbiter Gil Manzano een rode kaart, nadat hij Pere Pons een elleboogstoot uitdeelde. Dat concludeerde Manzano na het zien van de beelden. FC Barcelona ging dinsdagochtend in beroep tegen de rode kaart, maar dat heeft de club niet geholpen. Het competitiecomité van de Liga heeft dinsdagmiddag besloten dat Lenglet voor één duel wordt geschorst.

Daarmee moet de Fransman het duel met Leganés aan zich voorbij laten gaan. Maar zaterdag tegen Athletic Bilbao is de verdediger wel weer inzetbaar voor Valverde, die daar zeer blij mee zal zijn. Valverde moet volgende week in de Champions League namelijk Samuel Umtiti missen vanwege een schorsing. De kans is groot dat Lenglet zijn positie tegen Tottenham Hotspur inneemt. De verdediger kan zaterdag tegen Bilbao wedstrijdrite opdoen.

XaviNuriazoon

Voormalig aanvoerder Barcelona wordt opnieuw vader

Barcelona hard onderuit tegen hekkensluiter Leganés