in

Laporta laat ook Aleñá vertrekken bij FC Barcelona

Joan Laporta is na zijn aanstelling als nieuwe voorzitter van FC Barcelona bezig om schoon schip te maken. Het salarisplafond moet drastisch omlaag en daarvoor moeten een groot aantal spelers vertrekken. Carlos Aleñá is de volgende naam bij de Catalanen die mag vertrekken.

De talentvolle middenvelder heeft namelijk een akkoord bereikt met Getafe, waar hij afgelopen seizoen al op huurbasis voor uitkwam. De speler die afkomstig is uit La Masia, de jeugdopleiding van FC Barcelona, wordt voor 5 miljoen euro overgenomen door Getafe. Aleñá tekent een contract voor vijf seizoenen bij de Madrileense club.

FC Barcelona ontvangt bovendien 50% van de verkoop, mocht Aleñá in de toekomst vertrekken bij Getafe. Ook hebben de Catalanen een optie om de middenvelder terug te kopen en zal FC Barcelona altijd het eerst recht hebben op de spelmaker.

Aleñá is na Júnior Firpo (Leeds United), Jean-Clair Todibo (OGC Nice), Juan Miranda (Real Betis), Matheus Fernandes (Palmeiras) en Francisco Trincão (Wolverhampton Wanderers), Reis, Akieme en Konrad de negende speler die bij Barcelona moet vertrekken.

Akieme Barcelona B

Uitverkoop bij Barcelona: Akieme naar Almeria

MessiArgentinië

Droom komt uit voor Messi: Argentinië wint Copa America