in

WINWIN

Laporta dropt bom: ”Ik ga Haaland contracteren”

Joan Laporta - FC Barcelona

Het contracteren van Erling Haaland zal geen gemakkelijke opgave worden, maar FC Barcelona gaat er de komende maanden alles aan doen om de spits van Borussia Dortmund over te nemen. De Catalanen zouden een duidelijk voordeel hebben door de enorm goede relatie tussen voorzitter Joan Laporta en zaakwaarnemer Mino Raiola.

De twee zouden in de afgelopen maanden al enkele gesprekken hebben gevoerd over de transfer van Erling Haaland. Daarbij zou Raiola al het groene licht hebben gegeven aan Joan Laporta en de sportieve leiding van Barça.

Dit is dinsdag onthuld door Deportes Cuatro. De controversiële zaakwaarnemer zou met Laporta zijn overeengekomen dat, als Barça erin slaagt het financiële bedrag bijeen te krijgen dat nodig is om de speler te kunnen contracteren, hij vanaf komend seizoen het shirt van Barça draagt in plaats van een andere grote club in Europa. Bij FC Barcelona zou Haaland dan samen te komen spelen met onder meer Ferran Torres, Ansu Fati en de rest van de jonge beloften.

Het is de afgelopen dagen uitgelekt naar de pers dat de Noorse spits in Spanje wil spelen, en alles wijst erop dat hij bij Real Madrid geen hoofdrol in de ploeg zou willen delen met Kylian Mbappé, die mogelijk in de zomer naar de Spaanse hoofdstad vertrekt. Haaland weet dat hij bij Barça de absolute ster zal zijn. De verwachting is dat FC Barcelona zo’n 100 miljoen bij elkaar moet sprokkelen om De Noor naar Camp Nou te halen. Laporta is er van overtuigd dat hij samen met Raiola ervoor kan zorgen dat de superspits komende zomer in Barcelona speelt.

Pedri & Ferran Torres

Ferran Torres na presentatie positief getest op corona

Alves

Moeizame zege FC Barcelona in Copa del Rey