in

Laporta denkt aan terugkeer bij Barcelona: ”Moeten La Masia weer opbouwen”

Laporta verkiezingen

Juan Laporta was van 2003 tot 2010 voorzitter van FC Barcelona. De Catalaan werd in zijn periode vooral geprezen door de ontwikkeling van de jeugdopleiding La Masia en de succesjaren van de club onder leiding van  onder meer Frenk Rijkaard en Pep Guardiola. De voormalig voorzitter van de club overweegt in 2021 terug te keren aan het roer van de club.

“Ik ben van plan om terug te keren, hoewel ik nog niet heb besloten. Ik denk erover na hoe we opnieuw een goed project zouden kunnen neerzetten”, zei Laporta op een conferentie georganiseerd in Beijing door de Kamer van Koophandel van de Verenigde Staten.

Laporta deed in 2015 ook mee aan de verkiezingen van de club, maar toen werd Josep Bartomeu opnieuw gekozen als voorzitter. Maar als het aan Laporta ligt gaat daar in 2021 verandering in komen. Dan komen de leden van de club opnieuw naar Camp Nou om te stemmen voor een nieuwe voorzitter.

[bs-quote quote=””Pep mag in mijn team wanneer hij maar wil.”” style=”default” align=”left” author_name=”Juan Laporta” author_job=”Voorzitter FC Barcelona (2003-2010)” author_avatar=”https://www.barcasource.nl/wp-content/uploads/2017/08/logo_mobile-1.png”][/bs-quote]

Laporta is het onder meer niet eens met het huidige beleid voor het nieuwe Camp Nou. De voormalige president gaf aan dat “ze” de club failliet laten gaan. “In economische termen, de club heeft een zeer moeilijke deal gesloten met betrekking tot het stadion. De verhouding tussen lonen en inkomen is erg hoog. Ze verlaten over enkele jaren een failliete club en dit is erg gevaarlijk, “zei Laporta over het beleid van de club. “Ze beheren de club door middel van enquêtes, naar mijn mening hebben ze geen model voor de club”, voegde Laporta eraan toe.

La Masia

De voormalig voorzitter, die jarenlang bevriend was met Johan Cruijff, vind dat de huidige beleidsbepalers vooral La Masia hebben vergeten. ”De club deed de laatste jaren absurde investeringen. We moeten La Masia weer opbouwen om van spelers sterren te maken en we hebben trainers nodig die 16-jarige Messi’s weer durven op te stellen”, aldus Laporta, die Catalonië ook weer op de kaart wil zetten. ”Als Spanje het niet toelaat dat Catalonië zijn eigen selectie heeft voor een WK of Olympische Spelen, dan gaat FC Barcelona Catalonië vertegenwoordigen.

Video: Barcelona arriveert in Eindhoven voor Champions League-confrontatie

Barça verzekerd van groepswinst na hete avond in Eindhoven