Landstitel in zicht voor Barcelona na zege op Alavés

Aleña trefzeker tegen Alaves

FC Barcelona heeft de Spaanse landstitel bijna binnen. De Catalanen wisten dinsdag zelf met 2-0 te winnen op bezoek bij Alavés en en zijn bij een overwinning zaterdag op Levante de kampioen van Spanje. De ploeg van Ernesto Valverde heeft zaterdag aan drie punten genoeg, maar zou bij een eventuele nederlaag van Atletico Madrid woensdag de titel al veilig kunnen stellen.

FC Barcelona haalde in het eerste half uur tegen Alavés een zeer behoorlijk niveau. De Catalanen moesten, zonder Lionel Messi, de defensieve muur van Alavés zien te doorbreken. Barcelona kreeg via Luis Suarez en Coutinho een aantal kansen om op voorsprong te komen, maar de thuisploeg hield Barcelona op 0-0 bij rust.

In de tweede helft ging Barcelona op zoek naar de voorsprong en drong het Alavés steeds verder terug. Een beheerst Barcelona wist uiteindelijk na tien minuten spelen in de tweede helft de defensie van Alavés te kraken. Een goed opgezette aanval van Roberto kon na een fraai overstapje van Suarez worden binnen getikt door de talentvolle Aleña.

Over en uit voor Alavés

Met de 0-1 voorsprong leek Alavés de handdoek in de ring te gooien, want enkele minuten later was het al 0-2 voor Barcelona. In eerste instantie leek Pique de tweede voor Barcelona te maken vanuit een hoekschop, maar de scheidsrechter gaf op advies van de VAR een strafschop voor Barcelona. Die werd uiteindelijk benut door Luis Suarez. Direct na de treffer kwam Lionel Messi in het veld en in de slotfase kregen ook Arthur en Alba nog speelminuten.

Door de overwinning heeft Barcelona inmiddels 80 punten en kan het woensdag bij een nederlaag van Atletico Madrid tegen Valencia de titel veilig stellen. Mochten de Madrilenen winnen, dan kan Barcelona alsnog zaterdag kampioen van Spanje worden tegen Levante.

Martens gelukkig in Barcelona: ”Waarom zou ik weggaan?”