in

Japanse internetgigant de komende vier seizoenen op het shirt van FC Barcelona

FC Barcelona heeft woensdagmiddag de nieuwe shirtsponsor gepresenteerd. De Catalanen gaan de komende vier seizoenen in zee met het Japanse e-commerce en internet bedrijf Rakuten.

De samenwerking met Rakuten zal vanaf 1 juli 2017 ingaan. Tot die tijd draagt Barcelona Qatar Airways op het shirt. Rakuten houdt zich voornamelijk bezig met verkoop van goederen via internet. Daarnaast houdt het bedrijf zich bezig met betalingen en kredieten. Oprichter Hiroshi Mikitani heeft een geschat vermogen van 6,5 miljard dollar.

FC Barcelona vond afgelopen seizoen geen nieuwe sponsor en verlengde op het laatste moment het contract met Qatar Airways voor één seizoen. Na het huidige seizoen neemt de club afscheid van de vluchtmaatschappij.

Rakuten zal tot het seizoen 2020/2021 op het shirt van Barcelona pronken. Het Japanse bedrijf betaalt Barcelona 55 miljoen euro per seizoen. Mochten de Catalanen kampioen van Spanje worden dan komt daar nog eens anderhalf miljoen euro bij. Het winnen van de Champions League levert Barcelona 6 miljoen euro op.

VIDEO | Barcelona presenteert nieuwe sponsor

Rakuten nieuwe sponsor Barcelona: ”Het begon allemaal bij Pique”