in

Iniesta begrijpt UEFA-kandidaten niet: ”Had voor andere namen gekozen”

Andrés Iniesta was vrijdag tijdens de gebruikelijke persconferentie verrast over het feit dat de UEFA Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Antoine Griezmann als kandidaten heeft gekozen voor de ‘UEFA best player of the year’ prijs.

”We moeten de kandidaten feliciteren, maar uiteraard heeft iedereen zijn mening erover”, zei de aanvoerder van Barcelona. ”Ik had andere spelers uitgekozen. Maar goed. Iedereen heeft zijn visie.”

Een van de namen die niet bij de drie finalisten staat is Luis Suarez. De aanvaller kende een fantastisch seizoen bij Barcelona. ”Alles wat hij voor ons heeft gedaan was niet ingecalculeerd. Hij was afgelopen seizoen een bepalende speler voor ons. Hopelijk voelt hij zich komend seizoen weer zo goed”, aldus Iniesta.

Ook de Spaanse media snappen niets van de drie kandidaten voor de titel. De Spaanse kranten halen zelfs allerlei statistieken van afgelopen seizoen erbij die aangeven dat er toch zeker andere namen tussen hadden moeten staan. Zo scoren Lionel Messi en Luis Suarez in alle statistieken beter dan o.a. Gareth Bale en Griezmann.

Barcelona werkt met internationals toe naar duel met Liverpool

Marlon vanwege visum problemen niet mee naar Engeland