in

Guardiola: “We spelen tegen de beste club ter wereld”

Pep Guardiola zal woensdag terugkeren in het grote Camp Nou voor de Champions League wedstrijd tegen Barcelona. Voor de huidige coach van Manchester City, en voormalig speler en coach van Barcelona, belooft het een hele speciale wedstrijd te worden. 

Het Manchester City van Guardiola staat momenteel op de eerste plek in de Premier League en ogen sterk. Voor de Spaanse coach wordt het de tweede keer dat hij terugkeert in Camp Nou na zijn afscheid in 2012. De eerste keer was met Bayern München, Barcelona wist toen met 3-0 te winnen.

Tijdens de persconferentie gaf Guardiola aan dat hij Barcelona de beste club ter wereld vindt: “We spelen naar mijn mening, tegen de beste club ter wereld. Deze wedstrijd zal uitmaken waar we momenteel staan met Manchester City”, zei Guardiola.

“Het was erg speciaal, toen ik hier een halfjaar geleden met Bayern München stond. Barcelona is een groot deel van mijn leven, ik groeide hier op en mijn familie woont hier. Ik was zo gelukkig hier, ik mis de mensen van de club, er zijn misschien wat mensen weg en wat nieuwe mensen bij maar de club zal altijd hetzelfde blijven. Ze hebben een mooie toekomst voor zich”, aldus Pep Guardiola.

Barcelona staat momenteel eerste in groep C met 2 punten voorsprong op de nummer 2 (Manchester City). Bij een overwinning van Barcelona, zullen de Catalanen 5 punten los komen.

 

Fans Barcelona gaan opnieuw met Catalaanse vlag actie voeren

Roberto en Alba terug in wedstrijdselectie Barcelona