in ,

Goed nieuws voor Barça: Messi ligt op koers voor competitiehervatting

Even was het de vraag of FC Barcelona op bezoek bij RCD Mallorca kan beschikken over Lionel Messi, maar Quique Setién heeft die twijfels weggenomen. De Argentijn trainde maandag weer mee met de groep en lijkt daardoor fit voor de competitiehervatting.

Messi trainde vorige week woensdag niet op het veld en was ook vrijdag niet van de partij tijdens de groepstraining. De Spaanse ploegen mogen sinds vorige week weer in groepen trainen, maar dat deed Barcelona een aantal dagen dus zonder zijn aanvoerder en sterspeler. De fans vreesden voor zijn absentie tijdens de competitiehervatting, maar afgelopen zaterdag verscheen hij ‘gewoon’ weer op het veld en vandaag trainde hij weer mee met de groep.

‘Uit voorzorg heeft Messi niet getraind, maar er zullen geen problemen zijn. We gaan een druk programma tegemoet en ik wil dan zoveel mogelijk een beroep op hem kunnen doen’, zei Quique Setién zondag al in Spaanse media. Ook Luis Suárez is weer helemaal van de partij. De Uruguayaan werd in januari geopereerd aan zijn knie en zijn seizoen leek dan ook vroegtijdig tot een einde te komen. Door de ‘coronapauze’ groeide echter de hoop op een rentree. Zaterdag, wanneer Barça op bezoek gaat bij Mallorca, kan Setién voor het eerst een beroep op hem doen.

De oefenmeester kan geen beroep doen op de geblesseerde Samuel Umtiti en Ousmane Dembélé en geschorste Clément Lenglet.

Setién kan tegen Mallorca hoogstwaarschijnlijk een beroep doen op Messi én Suárez. De Uruguayaan speelde door een knieblessure nog geen minuut onder de nieuwe oefenmeester.

Rafinha

La Liga maakt data en tijdstippen duels speelronde 30 en 31 bekend

Barça B treft Yeclano, Valladolid Promesas of Peña in play-offs