in

Barça B treft Yeclano, Valladolid Promesas of Peña in play-offs

Terwijl de hoofdmacht zich opmaakt voor de hervatting van La Liga, bereidt Barça B zich voor op de play-offs voor promotie naar de Segunda División A. Dinsdagmiddag maakte de RFEF bekend waar en wanneer de wedstrijden zullen plaatsvinden.

De play-offs zullen plaatsvinden in Andalusië. De wedstrijden worden verdeeld over de steden Marbella, Málaga en Algeciras. De speeldata zijn 18 juli, 19 juli, 23 juli en 26 juli, de dag van de finale.

La Rosaleda, het stadion van Málaga CF, is één van de stadions waar de bal zal rollen. La Rosaleda kennen de meeste Barça-fans nog van de wedstrijden die de hoofdmacht daar speelde. De laatste keer dat FC Barcelona het opnam tegen Málaga, dateert echter alweer van ruim twee jaar geleden. Op 10 maart 2018 was het elftal van toenmalig trainer Ernesto Valverde met 0-2 te sterk voor de ploeg die uiteindelijk zou degraderen. Luis Suárez en Philippe Coutinho verzorgden de Catalaanse productie.

https://twitter.com/FCBmasia/status/1269231328928706561?s=20

De loting voor de play-offs is op 25 juni. Barça B kan de volgende tegenstanders treffen: Yeclano, Valladolid Promesas of Peña. Barça B draaide een goed seizoen. Het elftal van García Pimienta deelde na 28 competitiewedstrijden de tweede plek met Cornellà, achter koploper CD Castellón. De achterstand op de lijstaanvoerder bedroeg slechts één puntje.

Hier onder de volledige groepsindeling:

  • 1: Atlético Baleares, Ibiza, Atlético de Madrid B en Peña Deportiva.
  • 2: Logroñés, Cultural Deportiva Leonesa, Athletic Club B en Real Valladolid Promesas.
  • 3: Castellón, Barça B, Sabadell en UE Cornellá.
  • 4: Cartagena, Marbella, Badajoz en Yeclano Deportivo.
Ludovit Reis mocht aan het begin van dit seizoen even ruiken aan het eerste. In juli hoopt de Nederlander met Barça B promotie naar de Segunda División A te bewerkstelligen.

Goed nieuws voor Barça: Messi ligt op koers voor competitiehervatting

Van der Gragt verlaat Barcelona Femení en keert terug naar Ajax