in ,

Mooi nieuws voor Reis: Nederlander traint voor het eerst mee met eerste elftal

Ludovit Reis groeide de afgelopen twee seizoenen uit tot een van de smaakmakers van de Nederlandse competitie. De middenvelder, die in september 2017 zijn debuut maakte in het eerste elftal van FC Groningen, verdiende na afgelopen seizoen een transfer naar FC Barcelona. Reis werd vrijwel direct toegevoegd aan de selectie van Barcelona B, maar met uitzicht op een plek in de hoofdmacht. Dat Ernesto Valverde de Nederlander op de voet volgt, werd tijdens de trainingssessie van maandag duidelijk. Reis was namelijk een van de nieuwe gezichten.

Ernesto Valverde nam in de voorbereiding een groot aantal spelers uit het tweede elftal op in zijn selectie. Onder meer Riqui Puig, Carlez Pérez en Alex Collado mochten voor een langere tijd laten zien wat ze in huis hebben. Ludovit Reis moest nog even wachten op zijn kans. De middenvelder, die in mei een contract tekende tot medio 2022, krijgt van de club alle tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Afgelopen zondag oefende Barcelona B tegen Llagos Costa Brava. Reis begon op de bank, maar kwam na ruim zeventig minuten spelen binnen de lijnen. Zondag begint de ploeg van Francisco Javier García Pimienta aan de competitie. In Badalona is de plaatselijke CF dan de tegenstander.

https://twitter.com/FCBarcelonaB/status/1163517914055680001

Door een aantal afwezigheden in de selectie van Ernesto Valverde, kwam er dus een plekje vrij voor onder meer Reis. De Nederlander werd op de training van maandag vergezeld door zijn ploeggenoten Iñaki Peña en Carles Pérez. Laatstgenoemde zou komende zondag zomaar eens in actie kunnen komen tegen Real Betis. Maandagavond kreeg Barcelona namelijk een nieuwe domper te verwerken. Ousmane Dembélé moet de komende vijf weken toekijken met een hamstringblessure, terwijl Lionel Messi en Luis Suárez nog onzeker zijn voor de ontmoeting met Real Betis.

View this post on Instagram

⚽️

A post shared by Ludovit Reis (@ludovitreis) on

Dembele

Barcelona moet Dembélé weken missen; Messi en Suarez onzeker

Messi traint nog altijd apart van de groep bij Barcelona