in

Garcia Pitarch: ”Paco is niet te koop”

Tijdens de presentatie van Mario Suarez als nieuwe speler van Valencia was Suso Garcia Pitarch, de technisch directeur van Valecia, duidelijk over de interesse in Paco Alcacer. Barcelona hoopt Valencia te kunnen overtuigen voor een transfer van de aanvaller. Daarentegen mag Diego Alves wel vertrekken van de club.

”Alves heeft ons gevraagd om zijn contract op te laten waarderen”, zei de directeur tijdens de presentatie. Echter bleek dat een belofte van de vorige directeur van de club. ”Wij kunnen helaas niet aan die wens voldoen. De situatie van Alves is sinds januari anders dan die van Paco. De zaakwaarnemer van Alves wil het maximale bedrag, maar we hebben een salarisplafond en kunnen daar gewoon niet aan voldoen. We hebben Alves daarom verteld dat hij mag vertrekken. Hij mag een club zoeken waar hij kan spelen en die aan zijn wensen kan voldoen. Valencia kan dat nu niet.”

Paco Alcacer daarentegen mag niet vertrekken van de club. ”Ik heb met Paco gesproken en hem verteld dat de club hem niet wil verkopen. Hij is daarin heel nuchter en hij is tevreden in Valencia. Hij denkt nu alleen aan scoren”, aldus Pitach. ”Paco heeft me niet gezegd dat hij wil vertrekken. Het standpunt van de club is duidelijk. Valencia wil Paco niet verkopen.

VIDEO | Messi met blond haar in FIFA 17

Barcelona overklast Sevilla en heeft eerste prijs van het seizoen binnen