in ,

Gameiro: “Ik was bijna speler van Barcelona”

Kevin Gameiro heeft een boekje open gedaan over de transfersoap van afgelopen zomer waarin hij de hoofdpersoon was. Uiteindelijk tekende de Fransman voor Atletico Madrid, maar hij heeft inmiddels bekend gemaakt dat hij bijna speelde voor Barcelona. Atletico kwam nog net op tijd en zorgde ervoor dat de spits toch voor de Madrileense club koos.

Dit heeft Gameiro verteld in een interview met Cadena COPE, waarin hij ook uitlegde waarom hij koos voor Atletico en niet voor Barça: “Er was een mogelijkheid dat ik naar Barcelona kon, maar voor mij was het al duidelijk dat ik naar Atletico wilde. Toen ik gecontacteerd werd door Atletico was het voor mij duidelijk. Simeone belde me en zei hij dat eigenlijk Diego Costa wilde, maar die was niet te halen. Ik was de tweede optie en zodoende ben ik nu spits van Atletico. Ik heb er geen problemen mee dat ik tweede keuze was, dat hoort bij voetbal. Ik vind het juist liever dat mensen eerlijk zijn tegenover me en dat is Simeone en de club zeker geweest.”

De keuze om niet voor Barcelona te kiezen was voor Gameiro eenvoudig. “Ik koos ook voor Atletico omdat ik anders concurrentie had van Messi, Suarez en Neymar. Zij zijn spelers die altijd willen voetballen en ook de 90 minuten willen volmaken”, aldus de Fransman. ”Dan is het voor mij heel moeilijk om aan speelminuten te komen, wat ik wel graag wil.”

Barcelona kwam in zijn zoektocht naar een nieuwe spits uit bij Paco Alcacer. De Spaanse spits werd gekocht van Valencia voor 30 miljoen euro en heeft inmiddels al wat minuten kunnen maken, maar wist nog niet te scoren voor de Catalaanse grootmacht.

VIDEO | De training van vandaag

Ter Stegen voor even terug in Mönchengladbach