Fenomenale Messi helpt Barcelona aan overwinning bij Sevilla

Messi Sevilla

In aanloop naar de twee clasico’s van volgende week heeft Barcelona een gevoelige tik uitgedeeld aan de concurrentie. Lionel Messi bezorgde Barcelona in zijn ééntje de overwinning tegen Sevilla. De Argentijn scoorde er drie tegen Sevilla, dat uiteindelijk met 4-2 onderuit ging tegen Barcelona.

Het werd de middag van Lionel Messi in Sevilla. De Argentijn zorgde met drie doelpunten voor de drie punten voor FC Barcelona, maar de aanvoerder van de Catalanen ging in de eerste helft bij de 1-0 echter in de fout. Slordig balverlies zorgde ervoor dat de thuisploeg in drie passes Jesus Navas bereikte. De snelle vleugelverdediger passeerde Ter Stegen met een geplaatst schot in de verre hoek.

Maar lang kon Sevilla niet genieten van die voorsprong. Lionel Messi maakte namelijk zijn fout goed met een schitterend doelpunt. De Argentijn kreeg een geweldige voorzet van ivan Rakitic en met een volley werkte Messi de bal in de verre hoek. Toch kwam de thuisploeg vlak voor rust weer op voorsprong. Barcelona was uit positie en greep niet in bij een bal die niet over de achterlijn ging. Van dichtbij kon Mercado de thuisploeg op 2-1 zetten.

De tweede helft van Messi!

In de tweede helft deed Lionel Messi er een schepje bovenop. De afgelopen weken waren de Spaanse media kritisch over de matig spelende Messi, maar daar maakte de aanvoerder tegen Sevilla korte metten mee. Na ruim een uur spelen schoot Messi met zijn verkeerde been hard in de bovenhoek 2-2 raak en in de 85ste minuut besliste de Argentijn het duel met een geweldig stiftje. Luis Suarez, die al weken uit vorm is bij Barcelona, zorgde in de blessuretijd voor de 4-2 uitslag.

Barcelona blijft door de overwinning op Sevilla de koploper in de Liga. Komende week spelen de Catalanen zowel in de Liga als in de Copa del Rey tegen Real Madrid.